2021-09-17

Podsvijest

Podsvijest je skup svih naših misli, sjećanja i emocija koje smo skupljali tijekom života, a nismo ih svjesni. Dok svijest promatramo samo na jednoj razini, onoj koja je za nas stvarna u danom trenutku bilo na javi ili u snu, podsvijest promatramo na devet različitih razina. Razine koje su blizu svjesnog stanja su i najpliće. Tu ulazi alfa stanje sna kada znamo što sanjamo.
2021-09-03

Svijest

Svijest čine naše misli kojih smo svjesni bilo da smo budni ili spavamo. Te svjesne misli oblikuju našu realnost, način našeg izražavanja i ponašanja. Naša svijest i naše misli oblikuju se, nadograđuju i mijenjaju od našeg rođenja sve do fizičke smrti. To znači da našu svijest oblikuju naši roditelji, mediji i sve osobe s kojima dođemo u kontakt.
2021-06-25

Raspuštena djeca

Raspuštena djeca imaju raspuštene roditelje. S obzirom da su roditelji raspušteni ne znaju se u odgoju svoje djece pravilno postaviti. Oni ne odgajaju svoju djecu zbog mnogih razloga poput svoje nezrelosti, neodgovornosti, razvoda, bolesti ili su im suvišna u obitelji, što znači da ih ne vole. To se ogleda u tome da su djeca u razvoju svoje osobnosti i karaktera prepuštena sami sebi. S obzirom da djeca uče gledanjem, i to ponašanja svojih roditelja i situacija u kojima se nađu, a ne dobiju dobre smjernice i razumijevanje pojedinih situacija putem razgovora s roditeljem, postaju divlja odnosno raspuštena. Jako je bitna i energija okoline, prvenstveno u roditeljskom domu.
2021-06-18

Pakao na Zemlji

Ljudi smatraju da je ovo današnje vrijeme u kojem živimo civilizacija. Civilizaciju povezuju s boljim uvjetima života, boljom higijenom, zdravstvom, kulturom, prehranom, tehnologijom i sl. Većina toga ne pokazuje u pravom smislu razvijenost društva u odnosu na početke razvoja društva. Na mnogim kontinentima pronađeno je da su 10-tak tisuća godina prije Kristovog rođenja postojale građevine koje su proizvodile struju. Osim toga pronađeni su sofisticirani alati za koje se smatralo da je nemoguće da ih izrade, posjeduju, a kamoli koriste ljude tadašnjeg doba.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x